Equimax

EquimaxEquimax is de alles-in-één ontwormer met appelsmaak voor paarden en pony’s tot 700 kg. Uniek voor Equimax zijn de twee werkzame bestanddelen: ivermectine en praziquantel, samen in één doseerspuit met een klein volume.

Equimax is een uniek ontwormingsmiddel voor paarden tegen alle inwendige parasieten, maagdarmwormen, longwormen, horzellarven en lintwormen. Equimax is te gebruiken bij alle paarden, pony’s, (drachtige) merries, (dek)hengsten en veulens vanaf 2 weken.

Dosering

Eenmalige toediening met 200 µg ivermectine en 1,5 mg. praziquantel per kg. lichaamsgewicht wat overeenkomt met 1,07 g. pasta per 100 kg. lichaamsgewicht.

Gebruiksaanwijzing

Geadviseerd wordt om vóór de toediening de doseerspuit in te stellen op de berekende dosering door de doseerring langs de zuigerstang op te schuiven en vervolgens te borgen.

De pasta dient oraal toegediend te worden door de canule van de doseerspuit tussen de kiezen en de voortanden te plaatsen, waarna de vereiste hoeveelheid pasta achter op de tong wordt aangebracht. De mond van het paard dient geen voedselresten te bevatten.

Til het hoofd van het paard direct na de toediening enkele seconden op om er zeker van te zijn dat de pasta wordt doorgeslikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *