Algemene tips

Voorzorgsmaatregelen

Verschillende werkzame stoffen

Ontwormingsmiddelen bevatten vaak verschillende werkzame stoffen. Daarmee bestrijden ze ook verschillende soorten wormen.

Werkzame stof(fen)Product(en)
Een combinatie van Pyrantel en PraziquantelDrontal Cat
Een combinatie van Niclosamide en OxibendazoleVitaminthe
Een combinatie van Milbemycine en PraziquantelMilbemax
PyrantelpamoaatBanminth
FenbendazolPanacur
FlubendazolFlubenol KH Pasta

Dosering

Wanneer u een ontwormingsproduct voor uw kat kiest, is belangrijk erop te letten of u het eenmalig of enkele dagen achterelkaar dient te gebruiken. Om het maximale resultaat te behalen is het van groot belang dat u zich houdt aan de dosering zoals aangegeven in de bijsluiter van het product. Als u uw kat ontwormt heeft met het juiste product in de juiste dosering, dan kunnen de dode wormen na ongeveer 24 uur in de ontlasting zichtbaar zijn.

Eenvoudige maatregelen

Om een wormbesmetting te voorkomen is het aan te raden de volgende eenvoudige, maar belangrijke maatregelen te nemen. Draag handschoenen wanneer u in de tuin werkt om te voorkomen dat uw blote handen in aanraking kunnen komen met de uitwerpselen van katten. Ook bij het verschonen van de kattenbak wordt het dragen van handschoenen aanbevolen. Was altijd goed uw handen, ook wanneer u handschoenen heeft aan gehad, evenals groenten en fruit voordat u het eet.

Vlooienbestrijding

Om besmetting met de lintworm te voorkomen is het belangrijk ervoor te zorgen dat uw kat geen last heeft van vlooien. Dat zijn immers de tussengastheren van de lintworm. Door uw kat regelmatig preventief tegen vlooien te behandelen, voorkomt u dat er besmetting kan plaatsvinden.

Advantage, EffiproFrontline Combo en Spot On en Seresto zijn goede producten om vlooien bij de kat te bestrijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *