Equi Parex

Equi ParexEqui Parex is een receptvrij kruidenpreparaat tegen wormen bij paarden. De kans op resistentie is te verwaarlozen en de 100% natuurlijke formule draagt bovendien bij aan een gezonde maag- en darmflora.

Alternatief voor chemisch ontwormen

Equi Parex is ontwikkeld als alternatief voor chemische ontwormmiddelen. Wanneer men te vaak ontwormt met chemische kuren kan er resistentie tegen de werkzame bestanddelen ontstaan. Om het (onnodige) gebruik van chemische middelen terug te dringen, wil het Ministerie van Landbouw dat paardenhouders eerst en op regelmatige basis een mestmonster nemen voordat zij hun paard(en) chemisch ontwormen. Dit neemt echter veel tijd in beslag en het is duur om regelmatig een mestmonster te laten onderzoeken. Doordat het paard in deze situatie niet regelmatig ontwormt wordt, is de kans groot dat er besmetting plaatsvindt en deze pas laat wordt opgemerkt.

Verlaging van de infectiedruk

Equi Parex doodt geen wormen, maar draagt bij aan een verlaging van de infectiedruk. Hierdoor loopt het paard geen gevaar meer. Paarden bouwen van nature tegen bepaalde parasieten ook zelf resistentie op. Daarbij bevat Equi Parex kruiden die de weerstand van het paard bevorderen en het dier bovendien onaantrekkelijk maken voor parasieten. Door deze tweeledige werking zijn de dieren minder vatbaar voor besmetting. Equi Parex remt daarnaast de ontwikkeling van parasieten die in het paard aanwezig zijn.

Gezonde darmflora

De kruiden in Equi Parex zorgen niet alleen voor een klimaat waarin parasieten nauwelijks kunnen leven, maar dragen ook bij aan herstel van de darmwand. Daarnaast zorgt het kruidenpreparaat voor een gezonde darmflora waardoor de kans op koliek wordt verminderd.

Op natuurlijke wijze gezonder

Door het ontwikkelen van Equi Parex wil men op natuurlijke wijze de gezondheid van het paard verbeteren, zodat het gebruik van chemische ontwormingsmiddelen tot een minimum kan worden beperkt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *