Cestem

CestemCestem is werkzaam tegenĀ spoelwormen, haakwormen, zweepwormen en lintwormen. Het is geschikt voor pups en volwassen honden.

Werkzame stoffen

Pyrantel, Febantel en Praziquantel.

Dosering

Voor de kleine hond is de dosering 1 tablet per 10 kg. Voor de grote hond 1 tablet per 35 kg. De tabletten zijn deelbaar.

Bestellen

5 thoughts on “Cestem

 1. mijn hond is na het geven van Cestem ontworming ziek geworden
  na 2 uur kroop hij over de vloer en ging onophoudelijk kotsen.
  Ik ben bang dat de pillen in dit tijdsbestek niet voldoende zijn opgenomen voor ontworming. Ik heb de tabletten vanmiddag gekocht in de dierenwinkel voor 17.50 euro. verpakking 2 tabletten voor de grote hond.

  Jacqueline

  • Beste Jacqueline,

   Wat vervelend dat uw hond zo ziek is geworden na het innemen van Cestem. Hopelijk voelt hij zich inmiddels weer beter. Het is helaas een bekende bijwerking van het middel, hoewel het zeer zeldzaam is (komt voor bij minder dan 1 op de 10.000 honden).
   Als alternatief middel kunt u Milbemax (http://www.ontwormen.com/ontwormen-hond/milbemax/) gebruiken. Dit is een breed ontwormingsmiddel met over het algemeen een goede verdraagzaamheid. Omdat de Cestem toch 2 uur in het lichaam van uw hond heeft gezeten, kunt u het beste 2 weken wachten voordat u uw hond opnieuw ontwormt.

   Met vriendelijke groet,
   Ontwormen.com

 2. heb gisteren mijn honden ontwormt met cestem, (‘s morgens), mijn weimaraner ( 9 jaar ) is beginnen overgeven ( donker zoals water met hier en daar wat bloed, mijn picardische herder ( bijna 4 jaar ) heeft diarree heel licht gelig van kleur en met precies ook wat bloed in?

  • Beste Werner,

   Mogelijk hebben uw honden overgevoelig gereageerd op het ontwormingsmiddel. Zoals in de bijsluiter vermeld staat zijn er echter geen bijwerkingen bekend.
   Het lijkt daardoor waarschijnlijker dat het braken en diarree een andere oorzaak heeft, bijvoorbeeld een besmettelijke virusinfectie van maag en darmen.
   Wanneer de klachten niet overgaan, zou ik u willen adviseren uw dierenarts te consulteren.

   Met vriendelijke groet,
   Ontwormen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *