Milbemax

Milbemax voor de hondMilbemax is een ontwormingsmiddel ter preventie van hartworminfecties en ter behandeling van zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij de honden.  Milbemax is verkrijgbaar voor kleine honden (tot 10 kg. lichaamsgewicht) en grote honden (vanaf 10 kg. lichaamsgewicht).

Werkzame stof

Milbemax bevat twee werkzame stoffen, Milbemycine en Praziquantel.

Dosering

Kleine hond en pup:

 • 0,5 – 1 kg. = halve tablet
 • 1 – 5 kg. = 1 tablet
 • 5 – 10 kg. = 2 tabletten

Grote hond:

 • 5 – 25 kg. = 1 tablet
 • 25 – 50 kg. = 2 tabletten, of 1 tablet grote hond aanvullen met Milbemax voor de kleine hond tot het gewenste gewicht
 • 50 – 70 kg. = 3 tabletten, of 2 tabletten grote hond aanvullen met Milbemax voor de kleine hond tot het gewenste gewicht

Bestellen

4 thoughts on “Milbemax

 1. Ik heb Milbemax gekocht in februari j.l. Na het ingeven van 1 tablet bleek dat de uiterste verkoopdatum was verlopen (Per 1 maart j.l.). Kan het kwaad als ik dit doosje dit jaar gewoon opmaak? Overigens is de hond wel erg lang aan de dunne ontlasting (3 weken).

  Graag jullie advies.
  Cees de Hoog

  • Beste Cees de Hoog,

   Bij tabletten die over de datum zijn kan de werkzaamheid wel verminderen. Het is daarom een risico om deze tabletten te gebruiken. Wij raden aan om het zekere voor het onzekere te nemen en nieuwe tabletten te bestellen.

   Betreffende de dunne ontlasting van uw hond, kunt u het beste langs uw dierenarts gaan. Hij kan uw hond onderzoeken en u adviseren wat het beste plan van aanpak is.

   Met vriendelijke groet,
   Ontwormen.com

 2. Hallo,

  Mijn hond heeft vorig jaar januari als pup last gehad van Giardia en cocciodose (ben de volgorde even kwijt) en is daarvoor behandeld met een ontwormingskuur (panacure geloof ik) en antibiotica. Daarna ging het steeds beter met zijn ontlasting en eetlust. Ik ontworm hem om de drie maanden. Nu merk ik de laatste tijd dat zijn ontlasting weer varieert. Soms gewoon goed, dan weer dunner en soms zelfs brij met slijm. Ik heb hem eergister milbemax gegeven. Zijn ontlasting is nog steeds wisselend. Hoe lang is de werking van de milbemax en is het misschien anders weer tijd voor mestonderzoek bij de dierenarts? Alvast bedankt voor de input!

  • Beste Anne,

   Milbemax zorgt ervoor dat wormen die op dat moment aanwezig zijn, afgedood worden. Het werkt echter niet gedurende een langere tijd. De hond kan zich daarna weer opnieuw besmetten. Aangezien sommige honden drager kunnen zijn van Giardia en deze parasiet af en toe weer actief kan worden en klachten kan veroorzaken, lijkt het me verstandig om nog eens te overleggen met uw dierenarts. Wellicht is het goed om nogmaals een ontlastingsonderzoek uit te laten voeren.

   Met vriendelijke groet,
   Ontwormen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *